Nieuwe rijdersschoenen van Jaguar en Oliver Sweeney

Nieuwe rijdersschoenen van Jaguar en Oliver Sweeney
Jaguar en lifestyle kleding- en schoenenmerk Oliver Sweeney geven de eerder ingezette samenwerking een vervolg met de presentatie van nieuwe rijdersschoenen, genaamd Whitley en Sayer. De namen verwijzen naar Jaguars hoofdkwartier in Whitley, Coventry – thuisbasis van Jaguar design en van de Advanced Design Studio – en naar Malcolm Sayer, een vroegere designer vanJaguar. Sayer schetste modellen als de C-type, de D-type, de E-type, de XJ-S en de XJ13.

Het ontwerpen van de schoenen is op dezelfde wijze aangepakt als het vormgeven van een nieuw model auto. Eerst zijn kleimodellen vervaardigd, waarvan met composiet kunststof preproductie-monsters zijn gemaakt met behulp van een 3D-printproces. Na goedkeuring van de ontwerpen gingen de preproductie-exemplaren naar de Oliver Sweeney-fabriek in Italië, waar ze als voorbeeld dienen voor de volledig met de hand te maken eindproducten.

De schoenen hebben een flexibele en stevige zool voor maximaal rijcomfort. De afgeschuinde hak fungeert als draaipunt voor een perfecte pedaalbediening. Verder is het vrijwel uitgesloten dat de schoen blijft haken achter de pedalen, dankzij de smalle randen van de zool. In de schoenen zijn designkenmerken van de door Ian Callum vormgegeven Jaguar XJ te ontwaren. Het gebogen patroon in het stiksel is vormgegeven naar het voorbeeld van de kenmerkende D-stijl van de XJ, terwijl het profiel van het teenstuk de signatuur heeft van de grille met zijn afgeronde hoeken.

De nieuwe Jaguar by Oliver Sweeney-range van elegante rijdersschoenen gaat eind september in de verkoop.
Dit artikel is gepubliceerd op 28 september 2015

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn