Beken kleur en ga voor geel!

Beken kleur en ga voor geel!
Kleur bekennen, doe dat maar eens. De meeste mensen vinden het gewéldig om een auto in een aansprekende kleur in de showroom te zien staan, maar zelf erin rijden gaat een stap te ver. De laatste jaren zijn vooral auto’s die retro en lifestyle moeten uitstralen leverbaar in de meest gekke kleuren. Knalroze, appeltjesgroen, maisgeel, het kan niet op. Dat veel klanten op veilig spelen en toch maar voor zwart, grijs of donkerblauw gaan zegt wellicht iets over onze Hollandse bescheidenheid.

Onder andere Audi, BMW en Mercedes-Benz hebben een eigen afdeling waar auto’s naar wens van de klant in een bepaalde kleur gespoten kunnen worden. Lever een kleurstaal aan met je favoriete tint en tegen een flinke meerprijs krijg je een voiture in een chroma die niemand anders heeft. Gijs Jansen, gevestigd in Tynaarlo en gespecialiseerd in BMW-youngtimers, heeft twee van zulke zeldzame wagens in zijn aanbod.

Waarschijnlijk vonden de eerste eigenaren van deze BMW’s 3 Serie Cabriolet het Dakargelb van de M3 E36 zo mooi, dat hun nieuwe speeltje ook felgeel moest worden. Je moet er van houden, maar uniek zijn de auto’s wel en ik vind het persoonlijk geweldig goed staan. Beide exemplaren zijn in augustus 2001 afgeleverd, hebben rond de 70.000 kilometer gereden en moeten nog zo’n € 17.000 kosten.

Het meest bijzonder is de 330Ci Cabriolet omdat deze ook een geel interieur heeft. Veertien jaar geleden heeft een klant van BMW-dealer Ditting & Schwarz uit het Duitse Asperg de auto besteld en daar tot en met 2011 laten onderhouden. Daarna heeft een garagehouder zich over de E46 ontfermd en zelf het onderhoud uitgevoerd. De andere gele 3 Serie, een 325Ci Cabriolet, mag dan aan de binnenkant helemaal zwart zijn, het M Sport-pakket met diverse spoilers en andere lichtmetalen wielen geven het exterieur wat extra glans. De in Frankfurt (Oder) gevestigde BMW-dealer Bothe is verantwoordelijk geweest voor zowel de aflevering als al het onderhoud aan de 325Ci die kortgeleden door de eerste eigenaresse is ingeruild.

Ik kan alleen maar zeggen: ga eens voor een auto in een sprekende kleur. Zet je eens af van de gevestigde orde, laat de restwaarde voor wat hij is en maar jezelf gelukkig!

Kijk voor meer foto's van beide BMW's 3 Serie Cabriolet op onze Facebook-pagina.
Dit artikel is gepubliceerd op 12 oktober 2015

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn