Honderden autobezitters rijden protestrit tegen milieuzone

Honderden autobezitters rijden protestrit tegen milieuzone
Honderden klassieke auto's zullen zaterdag een lange rit maken door het Rotterdamse stadscentrum naar de Coolsingel. Het is een initiatief van de Stichting Rotterdamse Klassiekers. Dat is een groep eigenaren van oldtimers die door de milieuzone niet meer met hun oude auto in de binnenstad mogen rijden. Begin januari is de milieuzone ingegaan. Auto's op benzine van voor 1992 en diesels van voor 2001 mogen niet meer door een deel van de binnenstad rijden. Het Rotterdamse gemeentebestuur wil op deze manier de luchtvervuiling aanpakken.

Honderd klagende autobezitters
Bijna honderd bezitters van oude auto's en bedrijven als garages hebben dinsdag voor de Bezwaarschriftencommissie van de gemeente nogmaals hun klachten herhaald. Een veelgehoord bezwaar was het aanwijzen van auto's op bouwjaar. Ook begrijpen auto-eigenaren niet dat je niet de milieuzone in mag, maar wel een ontheffing kunt kopen en er dan wel in kan. Ook over herkeuring van de voertuigen nadat de motor is aangepast kwamen veel vragen. De gemeente zegt dat de auto door garages goedgekeurd moet worden. Maar die doen dat niet, omdat ze niet weten welke formulieren daar voor zijn.

Advies
De klachtencommissie heeft alle bezwaren aangehoord en komt binnen 6 tot 8 weken met een advies. Dat is niet bindend, maar de gemeente kan ook niet zomaar om de uitspraak heen. Leo Bruijn van de Partij van de Arbeid is geschrokken van alle klachten en wil dat de wethouder de officiële invoering op 1 mei aanstaande opschuift om zo eerst alle problemen en onduidelijkheden te verhelpen.

Bron: RTV Rijnmond (video)
Dit artikel is gepubliceerd op 9 maart 2016

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn