Gloednieuwe Ford Fiesta uit 1979

Gloednieuwe Ford Fiesta uit 1979
Naar een Fiesta uit de eerste serie is het goed zoeken. Wanneer hebben jullie er voor het laatst een zien rijden? Een zo goed als nieuw exemplaar is al helemaal een lot uit de loterij. En met ZGAN bedoelen we ook ZGAN. Deze Fiesta 1.1 L uit 1979 in de kleur Beige Sénégal heeft nog maar 23.000 kilometer op z’n klokje staan en is tot in de kleinste hoekjes nog zo schoon als toen hij van de band rolde.

De Fiesta is in 1979 geleverd door Ford-dealer Dugat SA in het Franse Clermont Ferrand en tot 2013 in het bezit van de eerste eigenaar geweest die de auto slechts sporadisch gebruikte. Zowel de carrosserie, bodem, lak als het interieur zijn werkelijk in superieure nieuwstaat. Het zal niet verbazen dat de techniek dat ook is, een blik onder de motorkap zegt genoeg. Er is alleen een nieuwe uitlaat onder de Fiesta gezet, het eerste exemplaar had de tand des tijds niet doorstaan.

Weet je nog hoe zo’n Fiesta klinkt? Denk even terug aan de jaren tachtig, toen ze nog met bosjes door de stad reden. Als er zo’n klein Fordje achter je opdook hoorde je direct welke auto het was. We hebben een paar honderd meter gereden met de Fiesta en de nieuwigheid spatte ervan af. Even de choke gebruiken en starten maar. Besturing, versnellingsbak, koppeling, alsof de klok teruggezet was naar 1979.

Verliefd geworden op deze nieuwe oude Fiesta? Gauw naar Autobedrijf van der Aa in het Brabantse Schijndel!

Bekijk meer foto's van deze Ford Fiesta op onze Facebook-pagina.
Dit artikel is gepubliceerd op 16 maart 2016

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn