De Opel Kadett Caravan uit 1986 van Gido

De Opel Kadett Caravan uit 1986 van Gido
Al van kleins af aan ben ik gek op auto’s en van Opel in het bijzonder. Mijn eerste auto was dan ook een Corsa TR 1.2S uit 1986. De voor veel mensen lelijke Corsa tweedeurs met kont. Helaas heb ik in de TR maar kort gereden, want na schade te hebben gereden, heb ik hem vrijwel direct weer verkocht.

Daarna heb ik wederom een Corsa A gekocht, een driedeurs 1.2S. Ook deze was ik snel beu omdat hij zo beroerd liep, en ik de kennis en het budget nog niet had om hem goed te repareren. Verkocht onder het mom van dat ik er niet aan kon wennen. Gelest heb ik in een auto met alles erop en eraan en dat is dan toch wel een hele stap achteruit qua luxe. Daarna is er een tijdje geen Opel geweest, en heb ik drie jaar in een Peugeot 306 XS 1.8 uit 2000 gereden. Prima auto, niks mis mee, maar na 30.000 kilometer scheuren en trappen was hij behoorlijk gaar. Deze heb ik verkocht met toch wel dubbele gevoelens, ik was best gehecht geraakt aan die vlotte fransoos.

Zo goed als nieuw
Toen heb ik van een maatje van mij zijn Corsa A 1.2i Sport uit 1992 overgenomen. Dit omdat hij hem vrij goedkoop van zijn werk had gekocht en hij wist dat ik op zoek was naar zo'n kleine 'koektrommel'. Die Corsa had toen hij binnenkwam ongeveer 87.000 originele kilometers op de teller en was van een oud vrouwtje geweest. De auto is daar toen helemaal opgeknapt en gespoten. Meer was er niet nodig want verder was hij nog in topconditie. Zo nieuw dat de gordels achter nog vanaf de fabriek in de spanners zaten. Ook deze heeft het helaas niet overleefd, buiten mijn schuld om overigens, maar ik baalde als n stekker. Onder de liefhebbers kreeg ik veel complimenten over de Corsa. Dat maakt het rijden van een youngtimer leuk.

Na dit voorval is er weer een Corsa A gekomen, een 1.3i uit 1989. Deze heb ik nu nog steeds, het is een van de 1.000 gebouwde Exclusive-uitvoeringen. Ik reed ermee naar mijn werk en vervoerde veel gereedschap. Daar ging ik me aan ergeren, de Corsa leed te veel, en dat was niet de bedoeling. Toen viel mijn oog op een Rekord E2 Caravan, maar helaas kreeg ik het bericht dat hij verkocht was. Mijn huidige Kadett E 1.3S LS Caravan van augustus 1986 kwam ik met 117.000 kilometer tegen op Marktplaats. Ik heb hem in december 2015 ongezien gekocht, maar hij had altijd binnen gestaan volgens de advertentie. De auto was niet gekeurd, wat de rit naar huis toch wel spannend maakte, maar hij reed heerlijk.

Extra laswerk
Helaas werd de Kadett afgekeurd op roest. Alles wat maar iets van roestvorming had is gelast, maar weer werd de auto afgekeurd omdat de dorpels aan de onderkant niet om de twee centimeter gepuntlast waren. Hetzelfde met de achterschermen, die waren niet vast gelast aan het binnenscherm. Na wat extra werk werd hij goed bevonden. Ik heb verder nog maar weinig aangepast, al zit er nu wel een klokje en een originele radio/cassettespeler in.

De auto mag dit jaar als meeting auto dienen en ik krijg alleen maar positieve reacties. Ik ben er zuinig op en als er iets vervoerd moet worden zorg ik ervoor dat er niets beschadigt. De vorige eigenaar is helaas overleden, maar alle onderhoudsbonnen uit het verleden zijn bewaard gebleven. Er is nooit bespaard op onderhoud. Ik ben van plan de Kadett nooit te verkopen. Mijn plan is om mijn Corsa uit 1989 eerst volledig te restaureren en daarna de Kadett volledig te laten spuiten. Er komt vast wel weer iets op mijn pad voor dagelijks vervoer.

Tekst: Gido Rijkers

Bekijk meer foto’s van de Opel Kadett op onze Facebook-pagina.
Dit artikel is gepubliceerd op 9 april 2016

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn