4-7 mei: Wörthersee Meet 2016

4-7 mei: Wörthersee Meet 2016
De countdown is begonnen: op 4 mei begint de 35e Wörthersee Meet. Tienduizenden GTI-fans zullen zich verzamelen in Reifnitz op de zuidelijke oever van de Wörthersee voor een groot feest ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de iconische hot hatch.

Volkswagen toont niet alleen alle zeven generaties van de Golf GTI aan het publiek, maar ook de nieuwe 290 pk sterke Golf GTI Clubsport. Tijdens deze GTI-meeting zal Volkswagen ook een wereldprimeur tonen: een nog sterkere variant met 310 pk van de Clubsport. Deze sterkste in serie geproduceerde Golf tot nu toe zal dit najaar als limited edition (5.000 stuks) worden gelanceerd.

'GTI' – al 40 jaar lang staat deze afkorting voor de benchmark op het gebied van compacte sportieve auto’s. De Golf GTI kwam in 1976 op de markt en maakte sportief rijden mogelijk voor een brede kopersgroep. Het model was voorzien van de beroemde GTI-kenmerken waarmee het uitgroeide tot een icoon: een levendige motor, directe besturing, een dynamisch afgesteld onderstel, een laag gewicht, een sportief uiterlijk, een versnellingsbak met een pookkop in de vorm van een golfbal, rode strepen op de grille en sportstoelen met ruitjesbekleding.

Meer info: www.wörtherseetreffen.at.
Dit artikel is gepubliceerd op 27 april 2016

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn