Eerste Porsche Classic Day in Leusden: groot Porsche feest

Eerste Porsche Classic Day in Leusden: groot Porsche feest
De eerste Porsche Classic Day op de Pon-campus in Leusden is zaterdag 18 juni een groot Porsche feest geworden. Bijna 900 bezoekers met ruim 400 Porsches hebben genoten van het event. De modellen 356 en 911 waren goed vertegenwoordigd en ook alle representanten van de jarige Transaxle modellen 924, 944, 968 en 928 waren van de partij.

De Porsche Classic Day had een aantal bijzondere ingrediënten. Zo was vanaf 15.00 uur de start van de 24 Uur van Le Mans op een groot scherm te volgen met live-commentaar van oud Le Mans-winnaar Gijs van Lennep. De Porsche Classic Day stond ook in het teken van de aankomst van de Porsche Classic Challenge, een rally voor klassieke Porsches die drie dagen eerder was gestart bij de Porsche fabriek in Leipzig. Voor vele aanwezigen was het concours élégance het hoogtepunt van de dag. Voormalig Porsche designer Harm Lagaaij was voorzitter van de jury.

Na de eerste Porsche Classic Day staat het volgende Porsche evenement al in de agenda: de Porsche Racing Days op Circuit Park Zandvoort. In het weekend van 25 en 26 juni kunnen bezoekers er kosteloos genieten van spectaculaire Porsche races en demonstraties met historische Porsche circuitwagens.
Dit artikel is gepubliceerd op 23 juni 2016

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn