8 juli-4 september: tentoonstelling Rijkspolitie Porsche's

8 juli-4 september: tentoonstelling Rijkspolitie Porsche's
Vanaf 8 juli tot en met 4 september 2016 vindt de tentoonstelling Rijkspolitie Porsche's plaats in het Louwman Museum in Den Haag. De expositie bestaat uit de dertien modellen en uitvoeringen van de Porsche's die de Rijkspolitie tussen 1962 en 1996 in gebruik had. Velen zullen zich de Rijkspolitie Porsches herinneren als een bekende, gerespecteerde, bewonderde en soms zelfs gevreesde verschijning op de Nederlandse autosnelwegen.

Behalve de dertien verschillende modellen en uitvoeringen van de Porsches maken ook een destijds door de Rijkspolitie gebruikte Range Rover, twee BMW-motorfietsen en Rijkspolitie uniformen deel uit van de tentoonstelling. Het Louwman Museum herbergt 's werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld.

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens de zomervakantie (11 juli t/m 29 augustus) ook op maandag geopend. Het Louwman Museum beschikt over eigen parkeergelegenheid met een capaciteit van 170 plekken.

Meer info: www.louwmanmuseum.nl
Dit artikel is gepubliceerd op 26 juni 2016

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn