Opel viert 50 jaar intensief testwerk in Dudenhofen

Opel viert 50 jaar intensief testwerk in Dudenhofen
Het Opel Test Center in het Duitse Dudenhofen bestaat vijftig jaar. Sinds de opening in april 1966 worden de nieuwe modellen van Opel hier stevig aan de tand gevoeld. Behalve de ontwikkeling van nieuwe techniek draagt het Opel Test Center ook in belangrijke mate bij aan de verbetering van de betrouwbaarheid, het comfort en de veiligheid van de Opel-modellen en ook het rijplezier dat ze bieden.

Het Opel Test Center is begonnen als een 2,6 km2 groot privéterrein met diverse testbanen met uiteenlopende typen wegdek. Het centrum ten zuidoosten van Frankfurt is in de afgelopen decennia meermaals gemoderniseerd en uitgebreid – tot in totaal 90 kilometer aan testfaciliteiten – en biedt alle mogelijkheden om in slechts 24 weken een levensduur van vijftien jaar/200.000 km te simuleren. Medewerkers van het Opel Test Center werken in drie ploegen, zeven dagen per week. De testrijders leggen elke dag gezamenlijk 40.000 kilometer af en verslijten zo'n vijfhonderd banden per maand.

Opel startte in 2013 met de grootste uitbreiding van het testcentrum ooit. De komende jaren worden extra testbanen gerealiseerd, evenals nieuwe testfaciliteiten voor autonome rijsystemen en toekomstige emissiemetingen. Het aantal werknemers in het ultramoderne Opel Test Center in Dudenhofen zal uiteindelijk toenemen tot zevenhonderd. Het jubileum wordt op 10 september gevierd met een open dag; liefhebbers en geïnteresseerden kunnen dan een exclusief kijkje achter de schermen krijgen. Opel verwacht zo'n 20.000 bezoekers.
Dit artikel is gepubliceerd op 14 juli 2016

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn