Jeep viert feest: Wrangler 75th Salute concept

Jeep viert feest: Wrangler 75th Salute concept
Tere ere van het 75 jarig bestaan van de Willys heeft Jeep de Wrangler 75th Salute concept uitgebracht. Op 15 juli 1941 werd bekrachtigd dat Willys-Overland Co. het Amerikaanse leger mocht voorzien van de Willys MB die al snel 'Jeep' weerd genoemd. Een jaar eerder was de inschrijving geopend waarmee autofabrikanten mee konden dingen naar deze opdracht.

De Wrangler 75th Salute is gebaseerd op de huidige Wrangler Sport met een 3.6 Pentastar V6 onder de motorkap. Schakelen doe je zelf met een zesbak. Als ode aan de Willys zijn de deuren en B-stijl verwijderd en stalenbumpers met trekogen gemonteerd. Canvas bekleding op de stoelen, een reservewiel op achterzijde van de auto en 16-inch stalen wielen met off-road banden maken het plaatje af. Als kers op de taart zijn er ook nog bronzen badges geplakt op de olijfgroene koets. Het is niet bekend of Jeep de Wrangler 75th Salute concept in productie wil nemen.

Het Amerikaanse leger nodigde destijds 135 fabrikanten uit om met hun ontwerp voor een vierwielaandrijver met een wielbasis van maximaal 75 inch te komen. Alleen Willys-Overland, American Bantam en Ford reageerden. Een andere eis was een neerklapbare voorruit en een gewicht van minder dan 1.300 pond.

Tekst: Arno Lommers
Dit artikel is gepubliceerd op 16 juli 2016

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn