Lezer showt zijn Volkswagen Golf VR6

Lezer showt zijn Volkswagen Golf VR6
Al sinds zijn introductie in 1974 staat de Volkswagen Golf op elke hoek van de straat. De auto is ook vandaag de dag in veel uitvoeringen leverbaar waardoor het een echte allemansvriend is. Eén model steekt echter met kop en schouders boven de burgerlijke Golfjes 1.6 en 1.9 TDI uit: de VR6. Nog meer dan de begeerde Golf GTI een heuse wolf in schaapskleren.

Tot het verschijnen van de VR6 in september 1991 had Volkswagen al genoeg speciale uitvoeringen van de Golf op de markt gebracht, maar tot een zescilinder was het nog niet gekomen. Ondanks de stevige nieuwprijs van bijna 60 duizend gulden (27 duizend euro) is de Golf VR6 toch altijd populair geweest. Dit komt mede door het feit dat iedereen zich in een Golf kan vertonen, van advocaat tot lopendebandmedewerker.

Volledige onderhoudshistorie
Lezer Roel heeft sinds april dit jaar een Golf VR6 van november 1996 met nog maar 87.000 kilometer erop. Na 15 jaar bij de eerste Duitse eigenaar is de auto begin 2001 naar Nederland gekomen. In ons land is de Golf 15 jaar de trots van een inwoner van Alkmaar geweest, waarna Roel de hot hatch heeft overgenomen. De op leeftijd zijnde vorige bezitter reed slechts af en toe met de Golf en stalde de auto altijd in de garage. Roel heeft de volledige onderhoudshistorie erbij, erg belangrijk bij zo’n snelle auto. Dat geeft vertrouwen in de manier waarop ermee omgesprongen is.

Op een paar kleine krasjes na is de Golf VR6 in nieuwstaat. Bovendien is het een Highline-uitvoering met alle denkbare opties. Leren bekleding, verwarmde stoelen, airco, een schuif-/kanteldak en een automaat. Roel is van plan de Golf in de winter niet te laten lijden onder strooizout. Dat is een goed idee, want veel originele VR6’en met zo weinig kilometer zijn er niet meer.

Tekst: Arno Lommers

Bekijk meer foto’s van de Volkswagen Golf VR6 op onze Facebook-pagina.
Dit artikel is gepubliceerd op 18 augustus 2016

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn