Weer veilig op weg met onze Opel Vectra

Weer veilig op weg met onze Opel Vectra
Onlangs onderging onze nieuwe redactieauto een aankoopkeuring bij Carrec Technocenter in Soesterberg. Diverse daaruit voortkomende reparatiepunten zijn inmiddels aangepakt. Om de kosten niet uit de hand te laten lopen hebben we het deze keer bij de meest cruciale onderdelen gehouden die in orde moeten zijn om veilig op weg te kunnen.

Goede ruitenwissers en –sproeiers zijn onder natte omstandigheden een must. Daarom hebben we twee nieuwe wisserbladen voor de voorruit en een nieuw exemplaar voor de achterruit laten aanrukken. Vooral het achterste exemplaar was versleten, in het rubber zat een flinke scheur. Ondanks een vol vloeistofreservoir weigerden zowel de voorste als achterste ruitensproeiers dienst. Hiervan lag de oorzaak bij een defecte sproeierpomp, die dan ook vervangen is door een nieuw onderdeel.

Nieuw brandstoffilter
Tijdens de aankoopkeuring bleek de remvloeistof dusdanig verouderd dat deze het liefst toen al afgetapt moest worden. Voor de technicus van Carrec Technocenter een fluitje van een cent, dus rijden we weer rond met een vers gevuld remsysteem. Ook het brandstoffilter op het oog al langer dan goed voor hem was onder de auto gemonteerd. Hopelijk heeft een nieuw filter ook een positieve invloed op het soms wat haperende gedrag van de motor bij stationair toerental. Aan de bougies en ontsteking kan het niet liggen, beiden zijn nog in goede conditie.

Een goede conditie kan de uitlaat niet toegeschreven worden. Hoe verder naar achteren hoe dunner het materiaal van de afvoerpijp wordt. Op de verbinding naar de achterdemper toe zat een heel klein gaatje, te summier om te lassen. Om nog even door te kunnen is er op die plek daarom als noodgreep flink wat pasta rondom de pijp gesmeerd. Als laatste is de Vectra uitgelijnd, ook dit is sinds kort mogelijk bij Carrec Technocenter. Van scheeftrekken was geen spraken, maar tijdens lange ritten op de snelweg tegen een scheefstaand stuur aankijken begon danig te irriteren. Als kers op de taart heeft onze trouwe redactieauto de enige echte Carrec Technocenter-kentekenplaathouder opgeschroefd gekregen.

Tekst: Arno Lommers
Dit artikel is gepubliceerd op 23 augustus 2016

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn