3 en 4 september: 20 jaar Mazda RX-7 Club Nederland

3 en 4 september: 20 jaar Mazda RX-7 Club Nederland
De Mazda RX-7 Club Nederland bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd op 3 en 4 september bij Classic Park in Boxtel. Alle generaties van de RX-7 zullen te bewonderen zijn, net als een indrukkwekkende serie van andere Mazda’s met rotatiemotor.

De RX-7 Club Nederland is opgericht op 8 maart 1996 en heeft op 10 maart van dat jaar zijn eerste meeting in Amersfoort georganiseerd. In de loop van de jaren heeft het ledenaantal altijd rond de 100 geschommeld, waarvan enkele uit België en Duitsland afkomstig zijn. De festiviteiten rond de viering van het 20-jarig bestaan van de RX-7 Club Nederland starten zaterdag 3 september om 13.00 uur. Er zijn activiteiten zowel in als rond het Classic Park in Boxtel. Zo kan men een rondrit maken in de omgeving en zullen er sneltekenaars aanwezig zijn om eigenaar en auto vast te leggen.

Het museum met zijn bijzondere collectie is te bezichtigen en er zal een unieke collectie Mazda’s met rotatiemotor staan. Vrijwel alle modellen die ooit met een rotatiemotor zijn geleverd, zijn aanwezig, sommigen ook nog in diverse uitvoeringen, waaronder de Cosmo S110, de R100, R130, RX-2, RX-3, RX-4, RX-5, natuurlijk alle RX-7’s en de RX-8. Importeur Mazda Motor Nederland geeft acte de présence met een aantal auto's uit de huidige modellenlijn. Vanaf 18.30 uur is er een receptie met buffet en muziek voor leden, oud-leden en genodigden. Op zondag 4 september organiseert Classic Park de Japan Classic Day. Hier zal de volledige Mazdacollectie ook te bewonderen zijn en zal de club met zijn leden opnieuw in het zonnetje staan.
Dit artikel is gepubliceerd op 29 augustus 2016

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn