Een duik in de geschiedenis van Citroën, Peugeot en Simca

Een duik in de geschiedenis van Citroën, Peugeot en Simca
Citroën, Peugeot en Simca hebben veel legendarische auto's op de markt gebracht waarover vandaag de dag nog altijd gesproken wordt. Om dieper op de geschiedenis van deze auto's in te gaan heeft Citroën-, DS- en Peugeot-dealer Visscher uit Culemborg zich bereid getoond ons gebruik te laten maken van hun collectie old- en youngtimers.

De komende tijd publiceren wij daarom regelmatig achtergrondartikelen en rijtests van pareltjes uit de Franse auto-industrie. Liefhebbers van old- en youngtimers uit andere naties hoeven niet te treuren, ook op deze auto's blijft de aandacht gericht. Algemeen directeur Henk Visscher heeft in de loop der jaren een flinke collectie modellen uit de geschiedenis van Citroën, Peugeot en Simca opgebouwd. Niet alleen sportieve uitvoeringen, maar ook diverse burgerlijke versies. Allemaal auto's met een verhaal en (na een eventuele restauratie) in zeer goede staat.

Wat te denken van een Citroën CX 2000 Pallas, een SM of Traction Avant? Onlangs is er zelfs een Peugeot 205 Turbo 16 aan de lijst toegevoegd en er staat een Simca 1100 Ti te wachten op nog wat technische aandacht. Als aftrap hebben we voor jullie een rijtest met de Citroën DS 23 i.e. Pallas uit 1972.
Dit artikel is gepubliceerd op 8 september 2016

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn