Honderden fans vieren 40 Years of Fun met jarige Golf GTI

Honderden fans vieren 40 Years of Fun met jarige Golf GTI
De Volkswagen Golf GTI viert dit jaar zijn veertigste verjaardag. Nog steeds hebben die drie letters niets van hun magische aantrekkingskracht verloren. Dat bleek zondag opnieuw tijdens de meeting 40 Years of Fun in het Gelderse Heteren. Vele honderden GTI-fans uit binnen en buitenland zagen de volledige line-up van de zeven generaties van de hot hatch die Volkswagen sinds 1976 heeft geleverd.

De GTI Club Holland greep afgelopen zondag het 40-jarig jubileum van de GTI-badge aan om een meeting te organiseren. Zowel de oudst bekende Nederlandse Golf GTI – een in nieuwstaat gebracht exemplaar in L97A Diamant Zilver Metallic – als de allernieuwste GTI Clubsport was in Heteren van de partij. GTI-fans zagen tijdens 40 Years of Fun meer bijzondere auto’s op het terrein van Porsche Classic Center Gelderland. Zo was er een gelimiteerde Golf Edition Blue uit 1991, een waar verzamelaarsobject, plus een vierwielaangedreven Golf Limited van de tweede generatie uit 1989. Met maar 71 gebouwde exemplaren is dit volgens kenners 'de ultieme GTI'. Bijzonder was ook de Golf Rallye G60 Groep A, de rallywagen van Volkswagen Motorsport die begin jaren negentig hoge ogen gooide met coureur Raimund Baumschlager achter het stuur.

Praatspektakel
De meeste bezoekers namen hun eigen GTI mee naar Heteren. De gratis toegankelijke meeting was dan ook een groot kijk- en praatspektakel waar de hot hatch uit Wolfsburg in het middelpunt stond. Vele verhalen werden uitgewisseld: van de zoektocht naar die ene Pirelli-GTI uit 1983, de prachtige reis met een GTI 16V over de Stelvio Pas met z’n 48 uitdagende haarspeldbochten tot de prestaties van de nieuwe Clubsport. De meeting 40 Years of Fun was een groot GTI-feest met gelijkgestemden.

Bekijk meer foto's van 40 Years of Fun op onze Facebook-pagina.
Dit artikel is gepubliceerd op 27 september 2016

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn