Oldtimertocht voor heropening Velsertunnel

Oldtimertocht voor heropening Velsertunnel
De oudste snelwegtunnel van Nederland, de Velsertunnel tussen Beverwijk en IJmuiden, werd 60 jaar geleden officieel geopend door koningin Juliana. De tunnel is na een grondige opknapbeurt bijna klaar en gaat in januari 2017 na negen maanden sluiting weer open. Om de opening te vieren zal worden gepoogd op de opening uit 1957 te opnieuw te creëren, door met een stoet oldtimers door de net geopende Velsertunnel te rijden.

Wilt u met uw oldtimer de heropening van de Velsertunnel opvrolijken en meerijden in de tocht? Organisator Rijkswaterstaat is nog op zoek naar deelnemers mt een oldtimer. Na het startschot door minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen rijden we net na de spits door de Velsertunnel. De stoet bestaat uit oldtimers vanaf bouwjaar 1957. Maar ook voor nog oudere auto’s maken we graag een plekje vrij.

Heeft u een fraaie oldtimer en lijkt het u wat om die te showen bij de heropening van de Velsertunnel? Geeft u zich dan op via velsertunnel@rws.nl. Rijkswaterstaat regelt voor oldtimers die in de wintermaanden geschorst zijn een evenementenregeling. Hierdoor mogen ook deze auto’s op de dag van de oldtimertocht de weg op. Meer informatie over datum, route en evenementenregeling volgt binnenkort op KNAC.nl.

Bron: www.knac.nl.
Dit artikel is gepubliceerd op 9 november 2016

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn