20 vragen aan... Beau Brantsen

20 vragen aan... Beau Brantsen
Een echte BMW-man, zo kun je Beau Brantsen wel noemen. Niet alleen beroepsmatig rijdt hij veel in de sportieve Beierse auto's, ook privé heeft hij er verschillende gehad. Momenteel staat er een BMW met vierwielaandrijving voor de deur, waarbij vooral de bijzondere kleurencombinatie opvalt. Beau heeft de auto nog niet zo lang, maar heeft inmiddels al wel aardig wat kilometers afgelegd.

Wat voor youngtimer heb je precies?
Momenteel rijd ik dagelijks in een BMW 330xi Touring automaat uit 2001 met 254.000 kilometer op de klok.

Waarom heb je gekozen voor een youngtimer?
De 3 Serie E46 is qua aanschaf betaalbaar en zit boordevol karakter. De youngtimers die ik koop zijn voorzien van talloze opties, relatief modern en doen niet onder aan de meeste nieuwe auto’s.

Waar heb je de auto gekocht?
Ik heb de auto gekocht bij een handelaar, die hem via een BMW-dealer heeft opgekocht. De auto heeft in totaal twee dagen te koop gestaan.

Wat maakt de auto voor jou speciaal?
Het was een typische impulsaankoop: classy donkerblauw vanbuiten, Warsteiner-geel/beige leer vanbinnen, omringd door een buitengewoon fijn kastanjehouten dashboard en afgetopt met zwoele nachtzwarte hemelbekleding, inclusief schuifdak. De Beamer is voorzien van alle opties, zoals xDrive vierwielaandrijving, Xenon koplampen, elektrisch verstelbare stoelen met verwarming, een navigatiesysteem en ga zo maar door.

Hoe lang staat je bolide al voor de deur?
Sinds juli 2016.

Heb je al veel gereden in die tijd?
Nee, al hoewel ik blijkbaar toch meer rijd dan dat ik had verwacht.

Hoe vaak rijd je met de auto?
Normaliter iedere dag, maar doordat ik op mijn werk bij BMW Driving Experience in Zandvoort altijd een wisselend wagenpark heb, waarbij er veel BMW’s en MINI’s verreden moeten worden, wil het weleens voorkomen dat mijn Beamer een aantal dagen stilstaat.

Ben je lid van een club?
Nee, het blijft een hobby om mijzelf met deze auto te vervoeren. Daar blijft het ook bij.

Onderhoud je de auto zelf of schakel je een garage in?
Ik heb vaak goede ideeën maar ook twee linkerhanden. Dus voor hele simpele dingen laat ik het een kennis doen. Maar als het ook maar een klein beetje lastig lijkt, breng ik de BMW vaak naar Carrec Technocenter in Soesterberg.

Wat is er zoal aan onderhoud gedaan?
De draagarmrubbers en koelventilator zijn vervangen, net als de thermostaatsensor, de Xenon-koplampen en de remklauwen voor.

Ben je weleens met de auto op vakantie geweest en waarheen?
Nee nog niet. Wie weet.

Heb je ook nog een andere auto?
Nee, ik vind één zorgenkindje meer dan genoeg. Wel wissel ik vaak met auto’s van de Driving Experience in Zandvoort, van een BMW 7 Serie tot een i8. Overigens vind ik het nooit erg om weer terug te stappen in mijn gezellige Oost-Duits samengestelde 3er.

Was je de auto met de hand of in de wasstraat, en waarom?
Altijd in de wasstraat. Het liefst inclusief binnenreiniging.

In hoeverre houd je de auto graag origineel?
Alles blijft origineel, zeker dit soort auto’s worden anders al gauw bestempeld als ‘sjonnie-auto’s’.

Wat is de meest begeerlijke uitrustingsfeature in je auto?
Dat is moeilijk, alle opties vind ik enorm prettig, maar ik ben het meest onder de indruk van het xDrive-systeem. Achterwielaandrijving is het handelsmerk van BMW, daardoor wordt er vaak weinig aandacht aanbesteed aan xDrive. Maar feitelijk is (wanneer je je in de techniek verdiept) het een bijzonder mooi stukje techniek is met een perfecte balans tussen zoveel mogelijk grip houden én zoveel mogelijk rijplezier!

Heeft de auto ook minpunten?
Heel veel. De gemiddelde jaren-80 Scania-truck gaat misschien wel efficiënter om met zijn brandstof dan deze BMW. De auto weegt ook het zelfde als een Scania, monteurs verafschuwen het xDrive-systeem want het zit toch wel in de weg. Overigens help je wel mee met de marktpositie van plaatselijke garagisten en het CJIB in Leeuwarden is erg tevreden met de behaalde resultaten van de afgelopen 3 maanden. Dat moet je trouwens zien als karakter…

Heeft de auto je weleens laten staan?
Ja helaas wel, vanwege een menselijke fout liep de koelvloeistof uit het koelsysteem. De auto heb ik op een parkeerplaats achtergelaten, de sleutel begraven in het grind achter het linkervoorwiel, de locatie gedeeld met mijn garage en naar huis gegaan met een taxi.

Wat zijn je toekomstplannen met de auto?
Geen. Zolang ik er nog niet op uitgekeken ben blijf ik lekker rondrijden.

Hoe volg je youngtimerpagina.nl?
Facebook, meestal schakel ik van Facebook door naar de website!

Heb je nog tips voor youngtimerpagina.nl?
Nee, ga vooral zo door!

Bekijk meer foto's van de BMW 3 Serie op onze Facebook-pagina.
Dit artikel is gepubliceerd op 15 januari 2017

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn