Weer veilig op weg met onze Honda Civic

Weer veilig op weg met onze Honda Civic
Onlangs onderging onze nieuwe redactieauto een aankoopkeuring bij Carrec Technocenter in Soesterberg. Daaruit kwamen geen zaken naar voren die op korte termijn voor onverwachte kosten zouden gaan zorgen en kreeg de auto complimenten van de keurmeester vanwege de nette staat. Voor de puntjes op de i hebben we direct na de technische bezichtiging nog wat onderdelen vervangen, zodat de Civic er voorlopig weer tegenaan kan.

Goede ruitenwissers en –sproeiers zijn onder natte omstandigheden een must. Daarom hebben we twee nieuwe wisserbladen voor de voorruit en een nieuw exemplaar voor de achterruit laten aanrukken. De zwakke straal van de voorste ruitensproeiers is verholpen door een nieuw pompje te monteren. Voor de technicus van Carrec Technocenter een fluitje van een cent zijn het vervangen van de bougies, het brandstof- en luchtfilter en de koelvloeistof. In de winter is airco handig om de ramen te ontdoen van condens, maar als de temperaturen straks weer stijgen is zo’n installatie een welkome verfrissing. Daarom is het systeem bijgevuld. Vaak wordt het interieurfilter van de airco vergeten en ook bij de Civic was dit toch belangrijke onderdeel hoognodig aan vervanging toe. Je moet wel even het dashboardkastje eruit schroeven, maar dat is in dit geval vrij eenvoudig. Als laatste zijn de versleten achterste remblokken vernieuwd.

Nieuwe lichtmetalen wielen
In het vorige verslag kondigden we al een verrassing aan. Wie goed kijkt ziet het meteen: de Civic staat op nieuwe wielen! Het griploze Debica-rubber in de maat 185/60 R14 is omgeruild voor Dunlop Sport Blueresponse 195/55 R15, online besteld bij Autobandenmarkt.nl, in combinatie met nieuwe lichtmetalen wielen uit de webshop van Velgenshop.nl. Om het geheel passend te maken zijn er nog een paar euro’s stuk geslagen op Honda-ventieldopjes. Aan de achterkant valt het uitlaatsierstuk op, een origineel onderdeel uit de accessoirefolder dat lag te verstoffen in het magazijn van een Belgische dealer. Vanbinnen hebben we onze Japanner opgefleurd met felrode matten met donkergrijze rand van Automatten-online.nl en aan de contactsleutel hangen inmiddels drie mooie sleutelhangers met het H-logo. Als kers op de taart heeft onze trouwe redactieauto de enige echte Carrec Technocenter-kentekenplaathouder opgeschroefd gekregen. Voorlopig kunnen we er weer tegenaan!

Tekst: Arno Lommers
Dit artikel is gepubliceerd op 7 februari 2017

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn