Gelimiteerde Fiat 500 ter ere van 60-jarig bestaan

Gelimiteerde Fiat 500 ter ere van 60-jarig bestaan
Op de Autosalon van Genève introduceert Fiat de 500 Sessantesimo. In 2017 viert Fiat 500 zijn zestigste verjaardag en dan mag een gelimiteerde uitvoering niet ontbreken. De heuglijke dag waarop de 500 voor het eerst in Turijn geproduceerd werd is 4 juli 1957. Het was de ‘grote kleine auto’ die autorijden snel bereikbaar maakte voor de massa. Meer dan vier miljoen exemplaren zijn er van de klassieke 500 verkocht.

Precies vijftig jaar later, op 4 juli 2007, toonde Fiat de moderne interpretatie van het iconische model. Ook de nieuwe 500 is nog altijd een succes: in de eerste maanden van 2017 breekt het model de barrière van twee miljoen geproduceerde exemplaren. De 500 wordt momenteel in meer dan 100 landen verkocht en 80 procent van de totale productie verkoopt Fiat buiten Italië. Overigens wordt de 500 niet meer in zijn thuisland gebouwd, maar in Polen.

Na de zomer in Nederland
De 500 Sessantesimo is er alleen als cabriolet en draagt een two-tone lak met de naam Dolce Vita. De heuplijn is uitgevoerd in groen en bordeauxrood en de kap is grijs van kleur. Verder heeft Fiat verchroomde spiegelkappen, 16-inch velgen en een speciaal logo gemonteerd. Het interieur is uitgevoerd in ivoorkleurig leer met contrasterende bordeauxrode biezen. De 500 Sessantesimo wordt in een oplage van 560 stuks gebouwd en komt na de zomer in Nederland beschikbaar met als TwinAir Turbo (85 pk) met de gerobotiseerde Dualogic-versnellingsbak. Alle exemplaren krijgen echtheidscertificaat mee. Pas in 2022 mag de huidige 500 betiteld worden als youngtimer, ondanks de grote aantallen die er dan ongetwijfeld nog op onze wegen te zien zijn. Het is een waardevaste en vrij betrouwbare stadsauto met een eigen gezicht en net als in het geval van de gereïncarneerde MINI is haast geen exemplaar hetzelfde aangekleed.
Dit artikel is gepubliceerd op 1 maart 2017

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn