Duitse Mazda-dealer opent museum

Duitse Mazda-dealer opent museum
Mazda-dealer Frey uit het Duitse Ausburg opent op 13 mei aanstaande het Mazda Classic Automobil Museum Frey. Dit museum, dat is gevestigd in een voormalige Tramremise, is op eigen initiatief en met ondersteuning van de Duitse Mazda-importeur tot stand gekomen.

Jarenlang heeft Walter Frey samen met zijn zoons Joachim en Markus aan het museum gewerkt. Op een oppervlakte van meer dan 1.500 vierkante meter is plaats voor ruim 50 auto's. In totaal bevat de collectie inmiddels 120 exemplaren uit diverse tijdperken van het Japanse merk.

Mazda Cosmo Sport
Walter Frey behoort tot de Mazda-pioniers in Duitsland. Sinds 1972 is het merk bij onze oosterburen te koop, Frey is sinds 1978 officieel dealer. Sinds 1980 verzamelt hij Mazda-modellen, waaronder types die niet in Duitsland verkocht werden. Het begon allemaal met een Mazda Cosmo Sport uit Amerika. Volgens de importeur maakt het museum de geschiedenis van Mazda "voor het eerst buiten Japan in volle omvang voor iedereen zichtbaar en te beleven". Bij het museum is ook een bijna 700 vierkant meter grote evenementenvoorziening gevestigd, waar onder meer presentaties gegeven kunnen worden. Bovendien is er plaats vrijgemaakt voor een restaurant en een Mazda Classic-shop.

Bekijk meer foto's van het Mazda Classic Automobil Museum Frey op onze Facebook-pagina.
Dit artikel is gepubliceerd op 1 april 2017

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn