Techno Classica walhalla voor de Porsche-liefhebber

Techno Classica walhalla voor de Porsche-liefhebber
De jaarlijkse Techno Classica beurs in Essen (Duitsland) draait opnieuw uit op een Porsche-festijn. Op de beurs, die nog tot en met 9 april duurt, is Porsche Classic aanwezig. Daarnaast zijn alle Europese Porsche Classic Partners vertegenwoordigd en doet Nederland met het eerste Porsche Classic Center ter wereld een duit in het zakje.

Op de stand van Porsche Classic staan onder meer twee vroege exemplaren van de 911 en een 356 die momenteel wordt gerestaureerd. Daarnaast heeft Porsche een aantal 928’s uit het museum op de stand staan waarmee de veertigste verjaardag van de transaxle wordt gevierd. Behalve de oer-928 uit 1977 is ook een verlengde, vierpersoons 928 S uit 1984 te zien, de enige die Porsche ooit gebouwd heeft. Ferry Porsche kreeg de sportwagen cadeau bij zijn 75ste verjaardag.

904 Carrera GTS
De vijftien Europese Porsche Classic Partners hebben klassieke Porsches mee naar Essen genomen die op aparte stands zijn te bezichtigen. Een van de highlights is een originele 904 Carrera GTS, een straatversie uit 1964 van de beroemde racer die begin jaren zestig door Porsche voor FIA-GT-races is ontwikkeld. Net als in de voorgaande jaren zijn ook de Porsche-clubs goed vertegenwoordigd op de grootste klassiekerbeurs van Europa.

In opbouw
Porsche toont in Essen een deel van de meer dan 52.000 originele onderdelen die gewoon bij de dealer leverbaar zijn en een aantal voorbeelden van restauraties. Zo is onder meer een kale body te zien van een 911 Turbo uit 1975. Daarnaast staat er een 356 B 2000 GS Carrera 2 Cabriolet in opbouw en toont Porsche een gerestaureerde 911 S uit 1966 met de beroemde gesmede Fuchs velgen.

Bekijk meer foto's van Porsche op de Techno Classica op onze Facebook-pagina.
Dit artikel is gepubliceerd op 6 april 2017

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn