Originele Mini in een nieuw jasje

Originele Mini in een nieuw jasje
De originele Mini in een nieuw jasje, dat is deze handgebouwde Remastered-uitvoering van David Brown Automotive. Neem een Mini, restaureer hem en schoef er nieuwe techniek in.

De koets is niet alleen stijver gemaakt, de Mini ziet er door wat designaanpassingen ook nog eens moderner uit, zonder zijn karakter geweld aan te doen. Zelfs LED-achterlichten worden gemonteerd. Technisch is de auto op geen enkele manier vergelijkbaar met zijn roemruchte voorvader uit 1959. De 1.275 cc motor is volledig opnieuw opgebouwd en goed voor 78 pk en 123 Nm. Qua prestaties kun je met een topsnelheid van 145 km/h en een acceleratie van 0-100 km/h in 11,7 seconden prima meekomen in het huidige verkeer. Het onderstel en de remmen zijn aangepast aan de eisen van de hedendaagse chauffeur en ook stuurbekrachtiging is aanwezig.

1.000 manuren
Ook in het interieur is aan het welbevinden van de inzittenden gedacht, wat te denken van een navigatiesysteem met Android Auto en Apple CarPlay en veel leer, hout en aluminium. Naast een standaarduitvoering zijn er ook de speciale ‘Inspired by Café Racers’ en ‘Inspired by Monte Carlo’. David Brown Automotive is gevestigd in het Britse Silverstone, gelegen tussen Cambridge en Oxford. De Mini Remastered is te zien op de Top Marques show in Monaco. Het bedrijf verwacht zo'n 50 tot 100 exemplaren per jaar te bouwen. De prijs van al dit moois is nog niet bekend, maar met 1.000 manuren per gebouwde auto zul je niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.

Kijk voor meer foto's van de Mini Remastered op onze Facebook-pagina.
Dit artikel is gepubliceerd op 7 april 2017

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn