Icon: het ultieme boek over de Land Rover Series en Defender

Icon: het ultieme boek over de Land Rover Series en Defender
Precies 69 jaar geleden werd op de AutoRAI in Amsterdam een legende geïntroduceerd: de eerste Land Rover. Op 30 april 2018 viert deze iconische 4x4 zijn 70e verjaardag. Land Rover blikt vooruit op dit bijzondere moment met de presentatie van het boek Icon over de geschiedenis van de Land Rover Series en Defender. Het boekwerk wordt uitgegeven met een harde cover en is een tijdreis langs alle legendarische expedities, reddingsoperaties en avonturen die met deze auto’s zijn ondernomen. En natuurlijk langs alle mensen die de auto mogelijk hebben gemaakt.

Van productiemedewerkers tot klanten en managers
Land Rover heeft foto’s uit zijn archieven geselecteerd om de geschiedenis van misschien wel de meest herkenbare 4x4 ter wereld te illustreren. Ook zijn de mensen achter de auto’s geïnterviewd: van productiemedewerkers tot klanten en managers. De mensen verantwoordelijk voor de volgende generatie Defender – Chief Design Officer Gerry McGovern en Executive Director en Product Engineering Nick Rogers – delen eveneens hun gedachten over waarom de Series en de Defender zo speciaal zijn. In de afgelopen 69 jaar waren de Series- en Defender-modellen populair onder politici, beroemdheden en leden van koninklijke families. Daarom delen ook beroemdheden hun ervaringen in het boek. Het voorwoord is geschreven door The Grand Tour-presentator Richard Hammond. Avonturier Bear Grylls en modelegende Ralph Lauren zijn een paar van de namen die ook hun zegje doen.

Het boek telt tien hoofdstukken, meer dan tweehonderd pagina’s en is nu online te reserveren en vanaf juli verkrijgbaar.

Bekijk meer foto's van het boek Icon op onze Facebook-pagina.
Dit artikel is gepubliceerd op 1 mei 2017

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn