GTI treffen voor 2e keer bij Porsche Centrum Gelderland

GTI treffen voor 2e keer bij Porsche Centrum Gelderland
De GTI Club Holland organiseert op zondag 27 augustus voor het tweede achtereenvolgende jaar een groot GTI treffen op en rond de terreinen van Porsche Centrum Gelderland & Porsche Classic Center in Heteren. De club verwacht tijdens ‘GTI Performance & More 2017’ vele GTI-fans uit binnen- en buitenland. Het thema van de tweede editie van het event is performance, snelheid en extreme (motor)tuning. Ook krijgen bezoekers een overzicht van alle generaties van de spraakmakende Golf GTI, de ‘hot hatch’ die Volkswagen sinds 1976 bouwt. Alle auto's uit de Volkswagen Group zijn tijdens het treffen welkom.

Opvoeren mag, maar wel netjes en strak
Vorig jaar organiseerde de GTI Club Holland met groot succes het event ‘GTI 40 years of fun’ in Heteren. Toen bleek dat de drie letters ‘GTI’ na zeven generaties en meer dan twee miljoen gebouwde GTI’s niets van hun magische aantrekkingskracht hadden verloren. Ook dit jaar verwachten de organisatoren daarom weer vele liefhebbers met hun auto’s te verwelkomen. Door ‘tuning’ als rode draad te nemen, houdt de club rekening met meer bezoekers dan vorig jaar. Op het terrein in Heteren is een aantal bekende tuners uit binnen- en buitenland vertegenwoordigd. Onder het motto ‘opvoeren mag, maar wel netjes en strak’ nemen zij hun meest bijzondere GTI mee naar het event, waaronder extreme performance-giganten met meer dan 500 pk. Ook worden zogeheten airride systemen gedemonstreerd waarbij auto’s met een druk op de knop maximaal ‘plat’ kunnen gaan.

Special guest: Golf GTI TCR
Extreem is ook de Volkswagen Golf GTI TCR die de organisatie in Heteren hoopt te ontvangen. Met deze racer geeft Volkswagen acte de présence op de internationale circuits. De TCR International Series is een toerwagenkampioenschap dat enkele jaren geleden is opgezet door voormalig WTCC-baas Marcello Lotti. De openbare weg is voor deze Golf GTI off-limits, want de wagen is enkel voor het circuit gehomologeerd. De 2.0-liter benzinemotor levert in deze bijzondere racer van Volkswagen maar liefst 350 pk. Vorig jaar bouwde Volkswagen twintig exemplaren van de Golf GTI TCR voor raceteams, voor dit jaar zullen dat er naar verwachting nog een aantal meer zijn. Daarmee blijft dit een van de meest exclusieve Golf GTI’s die Volkswagen ooit heeft gebouwd.

Verkiezing Best of Show
GTI Performance & More 2017 vindt 27 augustus tussen 12.00 en 17.00 uur plaats. Naast prachtige auto’s zorgt de organisatie voor een live DJ, is er een foodcorner en komen de mooiste GTI’s in aanmerking voor de titel Best of Show. GTI’s die voldoen aan het thema worden door de organisatie geselecteerd voor een VIP area. Leden van de GTI Club Holland parkeren op vertoon van clubpas in hun eigen Club Area en hebben gratis entree. De toegang voor niet-leden bedraagt vijf euro, waarvan een gedeelte wordt gedoneerd aan Kika. Kinderen tot en met twaalf hebben gratis toegang.
Dit artikel is gepubliceerd op 22 juni 2017

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn