Laatste Land Rover Defender geproduceerd

Laatste Land Rover Defender  geproduceerd
Als je nog een echte Land Rover Defender wilt kopen moet je snel zijn. Gisteren is na 67 jaar in de Lode Lane-fabriek in het Britse Solihul het laatste exemplaar gebouwd.

Jaguar Land Rover kan met de Defender niet voldoen aan de steeds strengere milieueisen. Ook stuurt het Indiase moederbedrijf Tata aan op een vernieuwd modellengamma. Maar liefst 80 procent van de productie is geëxporteerd en vanwege importheffingen werd de auto op 41 verschillende plaatsen wereldwijd geassembleerd. Van alle ooit gebouwde Land Rovers rijdt volgens de fabrikant 70 procent nog rond.

In 1971 piekte de productie van een van ’s werelds meest herkenbare voertuigen op 1.250 Defenders per week en 50.000 stuks per jaar. In 2014 verkocht Jaguar Land Rover 14.000 Defenders, maar door de aangekondigde productiestop steeg het aantal orders in de eerste vijf maanden van 2015 met 14 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De fabriek in Solihull telt 450 medewerkers en geldt als een van minst productieve in Engeland. Het meeste werk aan de Defender werd met de hand gedaan. Jaguar Land Rover heeft beloofd dat er na de productiestop van de Defender geen ontslagen zullen vallen omdat de productie van de nieuwe Jaguar XE is Solihull plaatsvindt.
Dit artikel is gepubliceerd op 1 juli 2015

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn