Volkswagen Groep roept slooppremie in het leven

Volkswagen Groep roept slooppremie in het leven
Om oude, vervuilende auto's van de weg te krijgen is er in het verleden vanuit de overheid al eens een slooppremie van kracht geweest. Met de sjoemeldiesel in het achterhoofd geven nu steeds meer fabrikanten zelf korting op een nieuwe, 'zuinige' auto. De bonus kan oplopen tot duizenden euro's. Als youngtimerliefhebbers zitten wij daar niet op te wachten. Vooral bij onze oosterburen hebben slooppremies geleid tot het vermorzelen van prachtige wagens uit de jaren '80 en '90. Veelal stonden deze auto's lekker droog in de garage en kwamen alleen met mooi weer buiten.

Verplichte demontage
De Volkswagen Groep heeft deze week aangekondigd tot maar liefst 9.400 euro korting te geven als je een dieselauto met EU1- tot en met EU4-norm inruilt voor een nieuwe Audi, Seat, Skoda of Volkswagen op benzine, diesel of CNG (aardgas). De actie geldt ook voor bedrijfswagens van Volkswagen en het merk van de in te ruilen auto doet er niet toe. Wel moet deze vierwieler minimaal 6 maanden op je naam staan en wordt het oude beestje verplicht gedemonteerd.

Hoe groter de nieuwe auto die je koopt, hoe hoger de slooppremie. Voor een Seat Mii bedraagt de korting 750 euro, terwijl er voor een Volkswagen Golf al 4.500 euro van de nieuwprijs wordt afgetrokken. De Audi Q7 e-tron spant met 9.400 euro de kroon. Wij blijven lekker doorrijden met onze 'vervuilende' youngtimer op diesel. Zeker EU1-, EU2- en EU3-diesels rijden al niet meer in grote getalen op de Nederlandse wegen. Bij de vermeende hoeveelheid vervuiling kunnen dus vraagtekens geplaatst worden. Mocht je je toch niet kunnen beheersen: de Volkswagen Groep heeft ongetwijfeld bij jou in de buurt een dealerschap zitten. De actie duurt tot en met 28 december 2017.

Tekst: Arno Lommers
Dit artikel is gepubliceerd op 22 september 2017

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn