Nieuws van de ex-redactie-Vectra

Nieuws van de ex-redactie-Vectra
Eind 2016 hebben we onze redactie-auto, een ’96-er Opel Vectra B, ingeruild voor een Honda Civic. Quintin Bruikman is de nieuwe eigenaar en een aantal maanden geleden is hij al eens te gast geweest in onze rubriek ’20 vragen aan…’. Benieuwd naar het wel en wee van de Opel hebben we de trotse Quintin weer eens gesproken. Er zijn inmiddels weer wat updates uitgevoerd en hij heeft vanaf de aankoop in april 10.000 kilometer gereden. De teller is de 133.000 net voorbij.

Compleet subframe
“De afgelopen tijd is er heel wat aan de Vectra gedaan! Ik heb een complete remmenset van een Vectra 1.8i-16V gemonteerd. Grotere remmen voor en schijven achter, standaard heeft de 1.6 achtklepper trommels achter”, vertelt Quintin. Voor de APK moesten de achterste draagarmbussen vervangen worden. Nadat ik de draagarmen eronder uit had kwamen we erachter dat het bijna onmogelijk was om ze er nog uit te persen. Van dezelfde Vectra 1.8i-16V, een schadeauto, hebben we toen het complete subframe afgeschroefd.”

Sportief instrumentenpaneel
Door deze omvangrijke verandering pasten de originele stalen wielen met vier bouten niet meer. Een set Ronal-wielen met banden in de maat 205/55 R16 en vijf bevestigingsgaten was de oplossing. Voor een sportieve touch zorgen ook de koplampen van de facelift in 1999. Van de oude exemplaren was het glas gescheurd, een puntje voor de APK. Daarnaast is de lekkende radiateur vervangen. Het dashboard is geüpgraded met het instrumentenpaneel van een Vectra 2.6 V6 Sport met oranje wijzers, waarbij de juiste kilometerstand is ingevoerd. Zijn topsnelheid van 175 km/h ligt ver verwijderd van de maximale 260 op de teller, maar de Vectra heeft nu wel mooi een toerenteller. Een leuk detail zijn de zonnekleppen met verlichting. Aan de carrosserie is ook gewerkt: “de roest rond het bevestigingspunt van de achterruitenwisser heb ik aangepakt”, is het laatste bericht dat ons toekwam. Quintin blijft de komende tijd lekker rijden in de Opel. Er staan op dit moment geen andere zaken op de planning, maar wie weet… We houden de Vectra in de gaten!

Bekijk meer foto's van de Opel Vectra op onze Facebook-pagina.
Dit artikel is gepubliceerd op 27 oktober 2017

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn