Classic College maakt autotechniek begrijpelijk

Classic College maakt autotechniek begrijpelijk
OId- en youngtimers kennen volop technische geheimen, zelfs voor degenen die er regelmatig aan sleutelen. Wie er graag het fijne van wil weten, kan zich aanmelden voor Classic College, een serie van vijf cursusavonden bij Speed Centre in Geldermalsen.

Classic College richt zich niet alleen op zowel de beginnende als de gevorderde doe-het-zelver, maar ook op de klassiekerbezitter die het prettig vindt om meer over zijn of haar auto te weten te komen. Onderweg tijdig een probleem herkennen en de juiste actie ondernemen kan forse reparatiekosten en soms zelfs onveilige situaties voorkomen. De cursus vindt plaats op vijf woensdagavonden in 2015: 16, 23 en 30 september, 7 en 14 oktober. Tijdens de eerste twee sessies staat de aandrijflijn (motor, transmissie) centraal, daarna volgen elektra, carrosserie & chassis en de laatste avond wordt gewijd aan diverse zaken die tijdens een reis eventueel voor problemen zorgen.

De docenten Jaap van Wuijckhuijse (Speed Centre) en Laszlo Mogyorossy (FEHAC) beginnen iedere avond met theorie, maar wel in dynamische vorm, waarbij alle ruimte bestaat voor vragen en discussies. Na een korte pauze is het tijd voor het praktijkgedeelte, dat extra verhelderend werkt. De organisatie verloot per avond een vermogensmeting op de rollenbank onder de deelnemers, die voor iedereen een belevenis zal vormen. Elke sessie duurt van 19.30 tot 22.00 uur. In overleg biedt Speed Centre de mogelijkheid om in de voorafgaande uren afstelwerkzaamheden en/of een vermogensmeting uit te voeren.

De prijs voor de totale cursus, die ondersteund wordt door Het Automobiel Klassiekermagazine, bedraagt € 240,- incl. BTW. Koffie, thee, cake en snacks zijn daarbij inbegrepen. Wie aan Classic College wil deelnemen, dient zich vóór 1 september aan te melden via het webformulier op www.speedcentre.nl. Er kunnen maximaal 20 personen aan de cursus deelnemen, dus geïnteresseerden doen er verstandig aan zich snel op te geven.
Dit artikel is gepubliceerd op 4 juli 2015

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn