Universeel reservewiel ANWB blijkt succes

Universeel reservewiel ANWB blijkt succes
Het universele reservewiel van de Wegenwacht is een jaar na introductie 3.500 keer gebruikt. Met het nieuwe wiel is een Wegenwacht-lid binnen 20 minuten weer op weg. In de oude situatie nam het vervangen van een wiel tot wel 2 uur in beslag of de auto moest op transport. Om gewicht te besparen hebben steeds meer auto’s geen reservewiel meer aan boord, problematisch als je een lekke band krijgt. Een nieuwe band met de juiste maat is niet altijd snel voorhanden. Bij pech in het buitenland kan het tot 3 dagen duren voordat er een geschikt reservewiel is gevonden.

Reparatie kan later
De Wegenwacht heeft daarom een universeel reservewiel ontwikkeld dat op 90% van de auto past. In het hart van het wiel passen diverse flenzen, alleen op grote terreinauto’s en auto's met een extreme wielmaat past het Gele Wiel niet. Na het monteren kun je de reis voortzetten en later de band repareren. Nadien wordt het reservewiel van de Wegenwacht teruggestuurd.

Gewichtsbesparing
De ANWB begrijpt dat autofabrikanten het gewicht van voertuigen willen terugdringen maar vindt niettemin dat een reservewiel bij de standaarduitrustig van een auto hoort. De ervaring leert dat een reparatieset voor banden onvoldoende soelaas biedt. Die setjes bevriezen snel en vaak is een band te kapot om opgelapt te worden. Het idee van het universele reservewiel is afkomstig van de AA, de Engelse zusterclub van de ANWB.
Dit artikel is gepubliceerd op 10 november 2017

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn