Restauratie bijzondere Land Rover gestart

Restauratie bijzondere Land Rover gestart
Land Rover luistert zijn zeventigste verjaardag in 2018 op met de restauratie van een van de drie auto’s die in 1948 op de AutoRAI in Amsterdam stonden. Op de Nederlandse autoshow maakte Land Rover zijn werelddebuut.

Jarenlang was de verblijfplaats van het exemplaar dat nu wordt gerestaureerd onbekend. Het demonstratiemodel van de AutoRAI van 1948 blijkt tot in de jaren zestig in gebruik te zijn geweest, waarna het twintig jaar in een weiland in Wales stond te verkommeren. Uiteindelijk werd de auto als restauratieproject gekocht, maar opnieuw achtergelaten in een tuin. De auto is bij toeval ontdekt op slechts een paar kilometer afstand van de fabriek waar hij oorspronkelijk was gebouwd, in Solihull.

Echtheid bevestigd
Toen dit exemplaar werd herkend als een van de drie voorserieauto’s van de AutoRAI van 1948, kwamen de specialisten van Jaguar Land Rover Classic in actie en controleerden de identiteit van de auto en zijn eigenaars. Vervolgens konden ze bevestigen dat dit een van de drie Amsterdamse auto’s is. Het team begint nu aan een missie om in een jaar dit belangrijke prototype te preserveren en weer in rijdbare staat terug te brengen.

De auto heeft veel speciale details die alleen voorkomen op de voorseriemodellen van 1948. Hun carrosserie is opgebouwd uit dikker aluminium, ze zijn voorzien van een gegalvaniseerd chassis en een demontabele laadbak. Het patina van alle componenten blijft bewaard tijdens de restauratie, inclusief de originele lichtgroene carrosseriekleur uit 1948. De voorgaande eigenaars van dit historische exemplaar zijn uitgenodigd door om hun ervaringen en herinneringen te delen en getuige te zijn van de restauratie.
Dit artikel is gepubliceerd op 11 januari 2018

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn