Nog één keer: Land Rover Defender Works V8

Nog één keer: Land Rover Defender Works V8
Land Rover introduceert de Defender Works V8, de snelste en krachtigste Defender die ooit door de Britse fabrikant gebouwd is. De tot 150 stuks gelimiteerde high-performance uitvoering markeert de 70e verjaardag van het merk in 2018 en is een eerbetoon aan de krachtige motoren in zowel de Series III Stage 1 V8 uit 1978 als daaropvolgende Defenders, waaronder de 50th Anniversary Edition.

De atmosferische 5,0 liter V8-benzinemotor levert 405 pk en 515 Nm, waarmee de Defender Works V8 in slechts 5,6 seconden van 0-100 km/h accelereert en een begrensde topsnelheid van 170 km/h haalt. Standaard is een automatische achttraps ZF‑transmissie met sportmodus, opgewaardeerde remmen en gewijzigde wielophanging (veren, dempers en anti-roll bars). Ook Sawtooth-lichtmetalen wielen met 265/65 R18 all-terrainbanden zijn van de partij.

Classic Infotainment System
Er is keuze uit acht exterieurkleuren, waaronder twee lakken met satijnfinish. Voor het nodige contrast werkt Land Rover het dak, de wielkastranden en de grille af in Santorini Black. De deurgrepen, tankdop en Defender-motorkapbelettering zijn van gefreesd aluminium. Twee andere highlights zijn de LED-koplampen. Het dashboard, de deurpanelen, dakbekleding en Recaro-sportstoelen zijn bekleed met Windsor-leer en Land Rover Classic’s eigen Classic Infotainment System is ook inbegrepen.

De verkoop van de Defender Works V8, die er zowel met korte als lange wielbasis is, verloopt direct via Land Rover Classic. In het Verenigd Koninkrijk start de prijs van de 90-versie bij 150.000 pond. Een geselecteerd aantal high-performance upgrades, geïnspireerd op de Defender Works V8, komt binnenkort beschikbaar, waaronder powerupgrades voor de TDCi-dieselmotoren, fast-road wielophanging en krachtige remkits. Tim Hannig, Jaguar Land Rover Classic Director, vertel dat Land Rover al in 2014 nadacht over de herintroductie van een V8 Defender omdat er veel vraag naar was.

Bekijk meer foto's van de Land Rover Defender Works V8 op onze Facebook-pagina.
Dit artikel is gepubliceerd op 17 januari 2018

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn