Drie dagen lang Concours d'Élégance Paleis het Loo

Drie dagen lang Concours d'Élégance Paleis het Loo
Het Concours d'Élégance Paleis het Loo wordt dit jaar voor het eerst verdeeld over drie dagen. Al op vrijdag 29 juni begint het feest, met op die dag een college over Porsche, het merk dat dit jaar zijn zeventigste verjaardag en het 55-jarig bestaan van de 901/911 viert. Gijs van Lennep, Harm Lagaaij, en anderen kenners en liefhebbers zullen over het iconische merk vertellen.

Ook het 120-jarig bestaan van Renault staat centraal. Oude en nieuwe modellen geven een beeld van de ontwikkeling van het merk. Natuurlijk is er aandacht voor Alpine, dat vorig jaar zijn A110 op het concours liet debuteren. Engelse merken komen ook dit jaar goed aan bod: De Mascotte, de Nederlandse vereniging van RollsRoyce- en #Bentley-eigenaren, zal met een groot aantal auto's en leden aanwezig zijn. Inmiddels hebben verder al meer dan tien auto-importeurs hun medewerking toegezegd. Zij zullen hun ‘latest & greatest’ tonen in Apeldoorn. Daarmee is het concours uitgegroeid tot misschien wel het enige boeiende alternatief voor de AutoRAI.

Uniek aan het evenement blijft natuurlijk de actie, want van een groot aantal tot de verbeelding sprekende historische auto's wordt de motor gestart. En dat niet alleen, het publiek kan de bolides in actie zien tijdens de Classic Sprint op de Koningslaan. Het Concours d'Élégance Paleis het Loo 2018 heeft plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni en zondag 1 juli bij Paleis het Loo in Apeldoorn. De komende maanden zullen andere thema's, primeurs en aanwezige automerken bekend gemaakt worden.

Klik hier voor meer informatie!
Dit artikel is gepubliceerd op 9 februari 2018

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn