Range Rover SV Coupé knipoogt naar het verleden

Range Rover SV Coupé knipoogt naar het verleden
De driedeurs Range Rover is terug! In 1970 vormde deze auto de basis voor de hedendaagse luxe SUV's die zowel in het terrein als op de weg hun mannetje staan. De gelimiteerde Range Rover SV Coupé is volgens Land Rover de krachtigste en snelste Range Rover ooit. Niet meer dan 999 exemplaren zullen met de hand worden opgebouwd voor een prijs van minimaal 390.000 euro.

Opvallend zijn de twee elektrisch sluitende portieren zonder ruitframes en de optionele 23-inch wielen. De laser LED-koplampen met 144 LED’s en vier laserdiodes bieden een vijf keer hogere lichtopbrengst dan standaard LED-verlichting. Er is keuze uit een reeks zeer hoogwaardige single- en duo-tone lakkleuren. Het lederen interieur is ook vergaand te personaliseren en er zijn diverse soorten houtfineer beschikbaar. Het infotainmentsysteem InControl Touch Pro Duo omvat een 10-inch display, 10-inch controlepaneel en 12-inch Interactive Driver Display. Ook is er een 10-inch kleuren Head-Up Display en een Meridian 3D Signature Soundsystem van 1.700 Watt, bestaande uit 23 speakers en een tweekanaals subwoofer, heeft Trifield 3D-technologie.

Permanente vierwielaandrijving
De aandrijving wordt verzorgd door de 565 pk sterke 5,0-liter Supercharged V8-benzinemotor, goed voor een topsnelheid van 266 km/h en een acceleratie van 0-100 km/h in 5,3 seconden. Een 8,8 centimeter verlaagd onderstel zorgt op het asfalt voor de juiste rijdynamiek, terwijl de doorwaaddiepte van 90 centimeter en het in hoogte verstelbare onderstel garant staan voor hoogstaande prestaties in grof terrein. De Range Rover SV Coupé heeft permanente vierwielaandrijving met hoge en lage gearing en Active Locking Rear Differential. Je kunt kiezen uit de rijprogramma’s Dynamic, Eco, Comfort, Grass Gravel Snow, Mud and Ruts, Sand and Rock Crawl.

Bekijk meer foto's van de Range Rover SV Coupé op onze Facebook-pagina.
Dit artikel is gepubliceerd op 7 maart 2018

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn