Automotive Literature Europe: ‘Search everywhere, find it here’

Automotive Literature Europe:  ‘Search everywhere, find it here’
Over de ontwikkeling van de auto is veel geschreven. Tegenwoordig wordt veel documentatie in een PDF-bestand gezet en op internet ter beschikking gesteld. De charme van een boek of brochure gaat daarmee verloren en lang niet alle informatie van voor het computertijdperk is online te vinden. Ben je op zoek naar autodocumentatie op papier, dan is Automotive Literature Europe in Haaksbergen het juiste adres. De slogan is niet voor niets ‘Search everywhere, find it here’.

Een korte opsomming van zaken die je hier vindt: autobrochures, jaarboeken, persmappen, persfoto’s, magazines, posters, instructieboekjes, werkplaatshandleidingen en doe het zelf-reparatieboeken.

Remco Kuiper is de drijvende kracht achter Automotive Literature Europe. Een uit de hand gelopen hobby noemt Kuiper (34) de zaak die hij vanaf 2010 runt. “Ik heb van mijn hobby autodocumentatie sparen mijn beroep kunnen maken. Als klein kind was ik al gek op auto’s en op de middelbare school ben ik begonnen met het verzamelen van autodocumentatie. In de tijd dat ik mijn eerste auto had, een Alfa Romeo 75, heb ik veel autofolders en instructieboekjes verzameld bij autosloperijen. Ook de autobeurzen van Frankfurt en Genève struinde ik vaak af. Zo is mijn hobby min of meer begonnen. Twintig jaar verder heb ik nu een heel grote verzameling opgebouwd met technische documentatie, persinformatie, autobrochures en veel meer.”

Rond 2000 is Kuiper begonnen met de website autobrochures.eu, waarna hij deze heeft omgebouwd tot de webshop Autolit.eu. Sinds januari 2010 is het een professioneel bedrijf met klanten wereldwijd. Regelmatig komen er internationale bestellingen binnen uit landen als Groenland, Uruguay, Colombia, Nieuw Zeeland, Sri Lanka en Barbados. Automotive Literature Europe is tevens Erkend leerbedrijf voor administratieve MBO-opleidingen op niveau 4.

Ook op diverse beurzen is Kuiper met een gedeelte van zijn voorraad boeken te vinden. Vaste prik zijn in ieder geval InterClassics Maastricht en Brussel, Retro Classics Stuttgart, Auto e Moto d'Epoca Padova en Concours d’élégance Paleis Het Loo Apeldoorn. Op Marktplaats en eBay heeft Automotive Literature Europe een eigen shop en ook op de website staat een gedeelte van het aanbod. Dat dit lang niet alles is kom je te weten als je op afspraak in Haaksbergen langsgaat (koffie staat klaar!) of je wensen telefonisch of per mail doorgeeft.
Dit artikel is gepubliceerd op 19 juli 2015

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn