Een schuur vol vergeten Honda's

Een schuur vol vergeten Honda's
Met de start van HondaMobility in 2014 is voor Ronny Lucassen een lang gekoesterde droom in vervulling gegaan: het combineren van een eigen bedrijf en zijn hobby. Als kind maakte Lucassen kennis met het merk Honda. Hij raakte onder de indruk van de S800 en inmiddels is hij de trotse eigenaar van een zilvergrijs exemplaar. Naast HondaMobility investeert de Honda-man tijd in het restaureren van zijn eigen oldtimers.

Voor Lucassen staat het merk Honda voor kwaliteit, duurzaamheid, innovatie en out-of-the-box-denken. Zijn voorbeeld hierin is Soichiro Honda, de oprichter van Honda en bekend om zijn vele quotes, waaronder "Success is 99 percent failure." en "If you hire only those people you understand, the company will never get people better than you are. Always remember that you often find outstanding people among those you don't particularly like."

HondaMobility verkoopt gebruikte Honda's aan zowel particulieren als bedrijven. Het bedrijf richt zich naast klassieke Honda’s op jonge occasions in uitvoeringen die in Nederland niet of nauwelijks geleverd zijn en daardoor moeilijk te vinden. Wanneer je op zoek bent naar een bepaald merk of type auto kun je je ook melden bij HondaMobility. Vooral de Jazz en CR-V zijn behoorlijk in trek en dealers uit de wijde omgeving weten dan ook de weg naar Lucassen.

Speciaal voor een fotoreportage op Youngtimerpagina.nl werden op een mooie zondagochtend alle Honda’s naar buiten gereden. Stuk voor stuk exemplaren waar iets bijzonders over te vertellen valt, Ronny raakt dan ook niet uitgepraat over zijn pareltjes. Om te beginnen een Accord 1.8 EXR van de tweede generatie met 8.700 kilometer afkomstig uit Duitsland. Dit is de meest luxe uitvoering met ABS en ‘alles elektrisch’. Daarna komt er een blauwe handgeschakelde Accord met klapkoplampen uit Amerika tevoorschijn, deze heeft cruise control en is sinds 1991 in Nederland. Alsof we nog niet genoeg moois hebben gezien staat er in een andere hal een donkerrode Accord uit 1982 met een interieur in carrosseriekleur en welgeteld 20.000 kilometer op de teller.

Tussen de werkzaamheden van auto’s verrijden en fotograferen meldt Lucassen dat diverse auto’s te koop staan. Diverse exemplaren zijn echter al vergeven, maar staan nog bij HondaMobility in beheer. “Een grotere opslagruimte zou fijn zijn…”, bekent Ronny, terwijl er ondertussen een Zwitserse Civic Ballade naar buiten wordt gereden. Ook worden we geconfronteerd met een zeldzame Legend Coupé 2.7 V6 uit 1990 waarvan het motorblok nieuw uit de doos lijkt te komen. En wat denk je van een geheel originele CRX uit 1993, het laatste productiejaar? Thuis heeft Ronny in zijn garage nog een rode S600 uit 1967 en een S800 Coupé uit 1967 staan.

Na wat uurtjes tussen de Honda’s is wel duidelijk dat we hier te maken hebben met een echte Honda-fetisjist. Met stuk voor stuk unieke exemplaren die allemaal met een draai aan sleutel tot leven te wekken zijn zijn mag dit met recht een bijzondere verzameling genoemd worden. Voor een uitgebreide fotoreportage moet je zeker onze Facebook-pagina bezoeken.
Dit artikel is gepubliceerd op 18 augustus 2015

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn