Ford Sierra treedt in dienst als nieuwe redactieauto

Ford Sierra treedt in dienst als nieuwe redactieauto
Youngtimers staan in de belangstelling, en hoe! Vier maanden geleden is Youngtimerpagina.nl nieuw leven ingeblazen. Inmiddels weet een groeiende groep liefhebbers de website te vinden. Er is duidelijk behoefte aan een terugblik op auto’s uit de jaren zeventig, tachtig en negentig. Niet alleen hoog technologische supercars spreken tot de verbeelding, ook de auto waar Jan Modaal mee naar de camping reed kan rekenen op aandacht. Naast artikelen over mooie, opvallende en anderszins bijzondere youngtimers worden ook de verhalen van lezers over hun trots op wielen erg gewaardeerd.

Om de rubriek Rijtesten te vullen is onze hoofdredacteur voortvarend van start gegaan. Hij heeft de afgelopen tijd 6.485 kilometer door Nederland gezworven om bij youngtimerspecialisten de mooiste exemplaren proef te rijden. Uiteraard is dit in stijl gedaan met een origineel in Nederland geleverde Volkswagen Golf 1.8i GT uit 1987. Bij de aflevering stond er nog maar 70.000 kilometer op de teller. Op een lege accu en een uitlaatklemmetje na heeft de donkerrode Duitser zich keurig gedragen. Met een gangetje van 100 tot 120 km/h over de snelweg is een verbruik van 1 op 13,5 à 14 haalbaar. Op hogere snelheid stijgt dit tot 1 op 11,5. Op een drukke dag is de sleutel een keer kwijtgeraakt, maar dat is de Golf niet aan te rekenen.

Precies op het moment dat Youngtimerpagina.nl lekker draait komt er een andere redactieauto in zicht. Onze razende reporter wist dat er in de collectie van het Carel Wüst-museum in Dordrecht al twee jaar een vreemde eend in de bijt op een liefhebber staat te wachten. De Golf II mag het veld ruimen om plaats te maken voor een Ford Sierra 2.0i Special uit 1989 met 78.000 kilometer. Het is een ontzettend strak exemplaar dat door de eerste en enige eigenaar zorgzaam is onderhouden. De afgelopen jaren heeft de XR-25-PF is de Sierra niet meer buiten geweest, dus de eerste rit gaat direct richting de Ford-dealer voor een grote beurt met APK.

Het plan is om de redactie-Sierra over een langere termijn dan de Golf in te zetten. Blijf Youngtimerpagina.nl dus bezoeken om de belevenissen met de Ford te volgen. Tot slot: als er een liefhebber is die zich wil ontfermen over de Golf, dan mag hij of zij zich melden.
Dit artikel is gepubliceerd op 25 augustus 2015

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn