Ford Sierra is goedgekeurd en mag zich bewijzen

Ford Sierra is goedgekeurd en mag zich bewijzen
Onze trouwe lezers weten dat wij drie weken geleden de redactieauto, een donkerrode Volkswagen Golf II, hebben ingeruild voor een diamantwitte Ford Sierra. Omdat de auto ruim twee jaar stil heeft gestaan en we de komende tijd zonder problemen de weg op willen, ging de eerste rit na aflevering bij Auto Wüst in Dordrecht direct richting de Ford-dealer voor een uitgebreide onderhoudsbeurt. Inmiddels is de Sierra goedgekeurd en klaar om te laten zien wat hij in zijn mars heeft.

De medewerkers van Ford-dealer Wensveen in Alblasserdam waren verbaasd. Een Sierra in zo’n goede staat rijdt niet dagelijks de werkplaats binnen. Er zit dan ook nauwelijks een puntje roest op de carrosserie en op diverse plaatsen is de originele fabriekswas nog te zien. Typische een geval van ‘altijd binnen gestaan’. Samen met magazijnman Jan Matena hebben we de benodigde onderdelen bij elkaar weten te sprokkelen. Er zijn Ford-dealers uit alle windstreken benaderd om in hun voorraad te duiken , maar ook Ford zelf had nog diverse benodigdheden op voorraad voor onze 26 jaar oude trots. Dat sommige onderdelen wat langer dan gebruikelijk op zich lieten wachten was geen probleem.

In de werkplaats ontfermden de monteurs zich over de montage van alle nieuwe delen. Naast het uitvoeren van een grote beurt met nieuwe motorolie, bougies en een luchtfilter zijn er vier nieuwe Continental-banden onder de auto gegaan, is de uitlaat vernieuwd en een verse accu zorgt weer voor voldoende stroom. Omdat de koelwatertemperatuurmeter een te lage waarde aangaf is er een temperatuursensor vervangen en er moest een nieuwe carterventilatieslang gemonteerd worden. Als laatste zijn de multiriem, ruitenwisserbladen en de aanslagrubbers van de achterste schokdempers vervangen. Dat de Sierra na deze operatie zonder problemen door de APK rolde was natuurlijk te verwachten. We wachten nog op een koppeling van de cardanas, die staat nog in bestelling bij een universele onderdelenleverancier omdat Ford dit deel niet los kan leveren.

Alsof de Sierra er al niet mooi genoeg bijstond, is hij als klap op de vuurpijl naar de poetser geweest onder het mom van ‘wat wit is, moet wit blijven’. Daar is ook de bekleding van de stoelen een opfrisbeurt gekregen en onder de motorkap zijn wat moeilijk bereikbare plekken onder handen genomen. Tijdens het poetsen viel echter het kunststof binnenscherm uit de wielkast rechtsachter. Totaal poreus en finaal aan gruzelementen. Daar is een nieuw exemplaar voor besteld.

Al met al een flinke investering waardoor we de komende tijd weer met een gerust hart de weg op kunnen om jullie te voorzien van de mooiste verhalen.

Bekijk een uitgebreide fotoreportage van de aflevering en de onderhoudsbeurt op onze Facebook-pagina.
Dit artikel is gepubliceerd op 11 september 2015

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn