Viering 60-jarig jubileum Snoek in Den Helder

Viering 60-jarig jubileum Snoek in Den Helder
DS, het premiummerk van Citroën, grijpt het najaarsevenement van de Nederlandse ID/DS club op zondag 27 september aan om stil te staan bij het zestig jarig bestaan van de Snoek. Na Parijs, Brussel en Düsseldorf is het nu de beurt aan Den Helder waar op de voormalige scheeps- en onderhoudswerf voor de Koninklijke Marine ‘Willemsoord’ het verjaardagsfeest wordt gehouden onder de noemer ‘La Bombe sur Mer’. De introductie van de DS in 1955 zorgde voor zoveel ophef dat men sprak over ‘een bom die was ingeslagen’, vandaar de verwijzing naar ‘La Bombe’.

Ook het jongste automerk DS automobiles geeft acte de présence. DS heeft de ambitie om de traditie van premiumauto's in de Franse auto-industrie nieuw leven in te blazen. Bij La Bombe sur Mer zullen de DS 3, DS 4 en DS 5 worden getoond. Een kleine DS expositie verwijst naar de oorsprong van de Citroën DS 60 jaar geleden en de geboorte van het nieuwe automerk DS.

De ID/DS club, één van de grootste Citroën clubs met bijna 3.000 leden, verzorgt op 27 september een programma met onder andere de tijdlijn met Snoeken die de productiejaren van de DS en ID vertegenwoordigen. En natuurlijk is er de parkeerplaats waar alle leden van de club hun ‘Godin’ parkeren. Voor kinderen is er eveneens een mooi programma; de kans om een echte onderzeeboot te bezoeken.
Dit artikel is gepubliceerd op 14 september 2015

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn