Handgebouwde Land Rover Defender trapauto debuteert op IAA

Handgebouwde Land Rover Defender trapauto debuteert op IAA
Land Rover presenteert op de IAA in Frankfurt een met de hand gebouwd prototype van een Defender trapauto. Deze gedetailleerde, op schaal gemaakte mini-Defender is een collector's item en te koop vanaf de lente van 2016. De productie van de huidige Defender bevindt zich in zijn laatste fase. Het conceptmodel van een trapauto is dan ook een eerbetoon aan een van 's wereld meest iconische auto's die sinds 1948 wordt geproduceerd in het Britse Solihull.

De trapauto is in Engeland met de hand vervaardigd en ontworpen in de stijl van ’s werelds eerste pre-productie Land Rover, die liefkozend 'Huey' werd genoemd vanwege zijn nummerbord ‘HUE 166’. Het model is gebouwd op een aluminium chassis met eigen chassisnummer en kenteken. Hij is gespoten in de kleur Loire Blue waarin ook een echte Defender besteld kan worden. De trapauto is een fraai staaltje detailwerk waarin allerlei elementen van de originele Defender zijn verwerkt. Voorbeelden hiervan zijn de instaplijsten van traanplaat, treeplanken, spatlappen en off-road banden. De aandrijving is zo geconstrueerd dat de jonge bestuurder zowel voor- als achteruit kan trappen. Ook is het autootje voorzien van vering en remmen.

Ook het interieur van de trapauto is een lust voor het oog. Het vakmanschap van de Land Rover-ingenieurs komen tot uiting in het gedetailleerde dashboard, de werkende claxon en de bagageruimte met afdekzeil. De definitieve productieversie van de Land Rover trapauto zal naar verwachting rond 10.000 pond gaan kosten.

Bekijk meer foto's op onze Facebook-pagina.
Dit artikel is gepubliceerd op 15 september 2015

Deel dit artikel op social media

Dit bericht delen op LinkedIn